Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αθήνα-Απεργία

Αθήνα
Απεργία οργανώνει την Τρίτη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και τα έξι Εργατικά Κέντρα της Αττικής, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες να συμμετέχουν.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλ. Κλαυθμώνος. Κινητοποίηση και από το ΠΑΜΕ, που καλεί σε συγκέντρωση στις 11:00 στην Ομόνοια.

Λόγω της απεργίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, ενώ ακινητοποιημένο θα παραμείνει το μετρό.

Συγκεκριμένα:

  • 24ωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στο μετρό
  • Στάση εργασίας και από τους εργαζομένους στον Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 07:30 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.
  • Στο τραμ, οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του προαστιακού από τις 05:00 έως τις 07:00, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα.
Λόγω των κινητοποιήσεων ενδεχομένως να υπάρξουν τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Τρίτης, 17 Ιανουαρίου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού οι ενδιαφερόμενοι καλό είναι να επικοινωνούν με τις ναυτιλιακές εταιρείες-πρακτορεία ή την αρμόδια ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: 210-4226000 και 210-4147800».

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν, επίσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί (τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής βάρδιας).

Παράταση της αποχής των δικηγόρων της Αθήνας για την Τετάρτη και Πέμπτη (18-19 Ιανουαρίου) αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Η κινητοποίηση έληγε κανονικά την Τρίτη.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ συμφώνησαν κατά τη συνεδρίαση του διασωματειακού τους οργάνου να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία (Τρίτη - Τετάρτη), την οποία έχουν ήδη κηρύξει οι ομοσπονδίες τους (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ).

Τη συμπαράστασή της στην παναττική απεργία εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και Σωματείων μελών της να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου