Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ανθρωποκυνηγητό στην Πάτρα


      "Ντου" έκαναν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στον χώρο της Πειραϊκής Πατραϊκής, εκτοξεύοντας πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ το απόγευμα της Τρίτης στην Πάτρα.
polemosΗ αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Ολα ξεκίνησαν γύρω στις 19.30. Ενώ μέλη της Χρυσής Αυγής μαζί με εκατοντάδες κατοίκους είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από τις αστυνομικές ομάδες, μία ομάδα κρανοφόρων επιχείρησε να "σπάσει" τον κλοιό. Τότε εκτοξεύθηκαν τα πρώτα δακρυγόνα. Ακολούθησε καταιγισμός χημικών αλλά και πετροπόλεμος.
Ενας από τους κατοίκους της περιοχης τραυατίστηκε.  Εν τω μεταξύ ανθρωποκυνηγητο έχει ξεσπάσει μεταξύ αστυνομίας και κάποιων "ομάδων" που κρατούν ρόπαλα και σιδηρολοστούς και επιχειρούν να μπουν στην Πειραϊκη Πατραϊκη.

Η Ακτή Δυμαίων είναι αποκλεισμένη. Μερίδα των κατοίκων απαιτεί να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, ενώ υπάρχουν σκέψεις για αποκλεισμό της αστυνομικής διεύθυνσης και έφοδο στο εργοστάσιο της Πειραικής Πατραικής όπου στεγάζονται δεκάδες λαθρομετανάστες.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν έρθει με πούλμαν από άλλες περιοχές.

Στο ύψος της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ έπιασε φωτιά φορτηγό αυτοκίνητο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε περιπολικά της αστυνομιας. Αγανακτισμένοι κάτοικοι τα έβαζαν με την αστυνομία γιατί τα χημικά έφθασαν μέχρι τις πόρτες των σπιτιών τους. Κινδύνευσε και μία ηλικιωμένη γυναίκα που είδε χημικό να εκσφενδονίζεται στο μπαλκόνι της. Είναι χαρακτηριστικό πως χημικό παρ ολίγο να αποβεί μοιραίο και για τον δημοσιογράφο του "Κόσμου" και του dete.gr Αχιλλέα Ροδίτη καθώς πέρασε ξυστά από το κεφάλι του. Αλλά και κάποιοι κάτοικοι που είχαν βγει στα μπαλκόνια τους ή κοιτούσαν χωρίς να συμμετέχουν σε επεισόδια κινδύνευσαν από τα χημικά.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση για την δολοφονία του Θανάση Λαζανά από τρείς λαθρομετανάστες(αυτή ηταν η πραγματική αιτια άραγε ή απλα θελησαν να τα βαλουν με τους μετανάστες)
πηγή:http://ilialive.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/item/15-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1.html?category_id=12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου