Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Λίνεκερ και… κούπες «μπλε»!


            Λίνεκερ και… κούπες «μπλε»!                                                                                                   Πόσα χρόνια δεν μας έχει στοιχειώσει η ατάκα του Λίνεκερ ότι «στο τέλος νικούν πάντα οι Γερμανοί»;

Και πόσα χρόνια θα κάνουμε να ξεχάσουμε την πανηγυρικότερη διάψευσή της!
 Μέσα στο σπίτι της Μπάγερν, έχοντας ισοφαρίσει στο τσακ στην κανονική διάρκεια και με ανατροπή ΚΑΙ στη διαδικασία των πέναλτι, η Τσέλσι επικράτησε 4-3 (1-1 κ.α.) και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης!


Ο τεράστιος Ντιντιέ Ντρογκμπά (πρώτα πήρε την μπουκιά απ' το στόμα των Γερμανών κι έπειτα πέτυχε το νικητήριο πέναλτι) και ο ανίκητος Τσεχ (απέκρουσε πέναλτι του Ρόμπεν στην παράταση και άλλο ένα στη «ρωσική ρουλέτα») χάρισαν στους «μπλε» το πρώτο Champions League της ιστορίας τους!

Πώς έπαιξαν

Μια μονάχα έκπληξη -βάσει όσων έδειχναν στις τελευταίες προπονήσεις- επεφύλασσαν οι ενδεκάδες των δυο προπονητών. Την ώρα, λοιπόν, που ο Χουμπ Στέφενς επέλεγε την αναμενόμενη σύνθεση για την Μπάγερν, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο συμπεριλάμβανε σ’ εκείνη της Τσέλσι τον νεαρό Μπέρτραν (αντί του Μαλουντά).

Έτσι, το 4-2-3-1 των Γερμανών διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Νόιερ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοντέντο, Τίμοστσουκ, Μπόατενγκ και Λαμ. Στα χαφ βρέθηκαν οι Σβαϊνστάιγκερ-Κρος, αριστερά ο Ριμπερί, δεξιά ο Ρόμπεν και ο Μίλερ σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον προωθημένο Γκόμεζ.

Το 4-2-3-1 των Άγγλων, από την άλλη, παρατάχθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Τσεχ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κόουλ, Κέιχιλ, Λουίς και Μποσίνγκουα. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μίκελ-Λάμπαρντ, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπέρτραν (αριστερά), Μάτα (επιτελικός), Καλού (δεξιά) και στην κορυφή ο Ντρογκμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου