Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Με 30 ακίνητα αλλά χωρίς γιατρούς το νοσοκομείο Πύργου



Με 30 ακίνητα αλλά χωρίς γιατρούς το νοσοκομείο ΠύργουΑναξιοποίητα κληροδοτήματα και δωρεές

Ξεπερνούν τα 30 τα ακίνητα που ανήκουν στο νοσοκομείο Πύργου, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, προερχόμενα από κληροδοτήματα και δωρεές. Η πλειοψηφία τους παραμένει αναξιοποίητη με αποτέλεσμα το ίδρυμα να χάνει σημαντικούς πόρους που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες κάλυψης των βασικών του αναγκών αλλά και της ανάπτυξης του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρωινή» που αναδημοσιεύει το thebest.gr,  η τελευταία ουσιαστική προσπάθεια καταγραφής αυτής της τεράστιας περιουσίας είχε γίνει το 2009.


Η σημερινή διοίκηση, ανάμεσα στα άλλα που έχει να αντιμετωπίσει στο νοσοκομείο (πλημμύρες, ελλείψεις γιατρών κ.α.) από την αρχή της θητείας της, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό μια προσπάθεια καταγραφής της ακίνητης αυτής περιουσίας με αποτύπωση και άρση των νομικών δεσμεύσεων και εκκρεμοτήτων της, ώστε να προχωρήσει στην κατοχύρωση και αναζήτηση τρόπων αξιοποίησης της.

Οικόπεδα, αγροκτήματα, καταστήματα ακόμα και διαμερίσματα σε ολόκληρη την Ηλεία αλλά και στην Αθήνα, βρίσκονται εγκαταλελειμμένα ή μισθωμένα χωρίς σαφή εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου και η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ενημερωμένου μητρώου ακινήτων, σύμφωνα με την Διοικητή Ελένη Φιλιπποπούλου κρίνεται επιτακτική.

Τα ακίνητα

Θα πρέπει να τονιστεί ότι σημαντικό μέρος της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου Πύργου αποτελεί η κληρονομιά του αείμνηστου Ηλείου πολιτικού Γιαννόπουλου (της χήρας Ψυχαλίνου Γιαννοπούλου όπως προαναφέρθηκε) που περιλαμβάνει ακίνητα στον Πύργο και την Αθήνα για τα οποία η Διοίκηση βρίσκεται σε συνεργασία με τους εκκαθαριστές της διαθήκης και ήδη μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες αποδοχής προκειμένου να προβεί στην αξιοποίηση της δωρεάς ικανοποιώντας μια από τις τελευταίες επιθυμίες του δωρητή.

Αναλυτικότερα τα ακίνητα που διαθέτει χωρίζονται ουσιαστικά σε τρεις κατηγορίες. Σε αυτά που βρίσκονται σε αδράνεια, δηλαδή εντελώς αναξιοποίητα, σε αυτά που έχει παραχωρηθεί η χρήση τους στο δημόσιο και σε αυτά που είναι μισθωμένα για τα περισσότερα εκ των οποίων η σύμβαση μίσθωσης έχει λήξει.

Τα οικόπεδα που διαθέτει το Νοσοκομείο από δωρεές στον Πύργο είναι: 261,07 τ.μ. στην οδό Κοραή 2, 158,14τ.μ. στην οδό Κιλκίς και Συγγρού 1, 293,14τμ. στην οδό Γερμανού 22, 262,43τμ. στην οδό Πετραλιά 7, 250τμ. στον Άγιο Γεώργιο που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο για την χρήση του ως παιδική χαρά, 236,93τμ. στην οδό Αγίου Σπυρίδωνος 39 που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο, δυο οικόπεδα 1685τμ συνολικά στην οδό Αρχιμήδους στο Λάπατο όπου έχει παραχωρηθεί για την στέγαση του 10ου Δημοτικού Σχολείου, 616τμ. στην οδό Παπαγεωργίου, 292,66τμ. στην οδό Κανάρη 6α , κατεδαφιστέα κατοικία με οικόπεδο 354τμ στην οδό Πετροπούλου 54.

Επίσης, διαθέτει οικόπεδο 1107,32τμ. στην Γαστούνη στην οδό Σισίνη 78, ακόμα ένα οικόπεδο 100τμ στη Γαστούνη στην οδό Σισίνη 102 και ένα οικόπεδο με κτίσμα στην οδό Νηρηίδων 32 στο Φάληρο 250τμ.

Επιπλέον, έχει στην κατοχή του, αγροκτήματα 155 στρεμμάτων στη Γαστούνη και 55,5 στρεμμάτων στα Σαβάλια που είναι μισθωμένα, αγροκτήματα 5 και 6 στρεμμάτων σε άλλες περιοχές αλλά και λιοστάσι 2 στρεμμάτων.

Εκτός αυτών, έχει καταστήματα η μίσθωση των οποίων έχει λήξει όπως το ισόγειο 130τμ στην κεντρική πλατεία Πύργου, καταστήματα 55,5 τμ και 45 τμ στην οδό Ερμού 46 και ισόγειο κατάστημα 130 τμ στην Ερμού 14.

Επίσης δυο γραφεία στην κεντρική πλατεία Πύργου, 56 τμ έκαστο, κατάστημα (οικόπεδο με παλαιό οίκημα) 334τμ στην Πειραιώς 228 στον Ταύρο (Αττικής) και ένα διαμέρισμα στην οδό Ίριδος 3-5 στο Φάληρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου