Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Δείτε την πρώτη συνέντευξη του ιδρυτή του Facebook!



Ένα βίντεο που δείχνει τον ιδρυτή του Facebook στα πρώτα βήματα του. Το 2005 στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ για τους νέους επιχειρηματίες που τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ο Mark Zuckerberg είχε δώσει μία συνέντευξη στην οποία παρουσίαζε το δημιούργημά του.

H Νike παρουσιάζει παπούτσια με τα χρώματα & τα σήματα των Firefox, Chrome και Twitter




Αθλητικά παπούτσια με τα σήματα και τα χρώματα των προγραμμάτων πλοήγησης στο διαδίκτυο Firefox της Mozilla και Chrome της Google καθώς και του δημοφιλούς εργαλείου κοινωνικής δικτύωσης Twitter θα λανσάρει στην αγορά η Nike



Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πήραν στο κυνήγι υπαλλήλους του ΙΚΑ στην Αμφιλοχία

Σοβαρό επεισόδιο κατά κλιμακίου ελεγκτών του ΙΚΑ, σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Αμφιλοχία. Σύμφωνα με καταγγελίες ένας υπάλληλος ξυλοκοπήθηκε και επαγγελματίες εκδίωξαν το κλιμάκιο, για να δοθεί συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα...

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Με αίμα βάφτηκε πάλι η Πατρών - Πύργου ...Δύο νεκροί μετά από μετωπική

Θανατηφόρο τροχαίο το ύψος της Βάρδας

Με αίμα βάφτηκε πάλι η Πατρών - Πύργου ...Δύο νεκροί μετά από μετωπική Θανατηφόρο τροχαίο το ύψος της Βάρδας

Νέο θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί στη ΝΕΟ Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Βάρδας. Σύμφωνα με την αστυνομία Ι.Χ. αυτοκίνητο εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο διερχόμενο όχημα.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο άτομα νεαρή ηλικίας, υπήκοοι Βουλγαρίας.
Να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο έχει βγει εκτός δρόμου από τη σύγκρουση και η οδηγός του ανασύρθηκε νεκρή από τα συντρίμμια.

Στο σημείο έχουν σπεύσει η Τροχαία, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Λόγω του τροχαίου η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η γρίπη των χοίρων επέστρεψε


Διασωληνομένοι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται ένα μωρό από τη Λιβύη και μια ασθενής από την Ουκρανία, εξ’ αιτίας σοβαρών επιπλοκών μετά την μόλυνση τους από τον πανδημικό ιό Α (Η1Ν1).
Το μωράκι από την Λιβύη, το οποίο δεν έχει κλείσει ακόμη το ένα έτος, είχε μολυνθεί από τον ιό πριν έρθει στην χώρας μας. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαίτερη κρίσιμη από τους θεράποντες ιατρούς, καθώς η βλάβη στους πνεύμονες είναι εκτεταμένη και σοβαρή.
Σοβαρή όμως είναι η κατάσταση και μίας γυναίκας από την Ουκρανία, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, καθώς εμφάνισε βαριά πνευμονία – συνήθης επιπλοκή του ιού Α (Η1Ν1).
Πάντως, ο λοιμωξιολόγος και συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Σωτήρης Τσίοδρας, εμφανίζεται καθησυχαστικός υπογραμμίζοντας ότι η δραστηριότητα της γρίπης βρίσκεται σε χαμηλά προς το παρόν επίπεδα, διευκρινίζοντας ότι τα δύο περιστατικά είναι «εισαγόμενα».
Ωστόσο εφιστά την προσοχή των πολιτών, κυρίως δε των ανθρώπων που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου λόγω χρόνιων νοσημάτων, στο ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθεί ο εμβολιασμός με το εποχικό εμβόλιο της γρίπης ώστε να αποφύγουν τυχόν σοβαρές επιπλοκές.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δραστηριότητα της γρίπης αναμένεται να αυξηθεί τις ερχόμενες εβδομάδες.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αθήνα-Απεργία

Αθήνα
Απεργία οργανώνει την Τρίτη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και τα έξι Εργατικά Κέντρα της Αττικής, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες να συμμετέχουν.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλ. Κλαυθμώνος. Κινητοποίηση και από το ΠΑΜΕ, που καλεί σε συγκέντρωση στις 11:00 στην Ομόνοια.

Λόγω της απεργίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, ενώ ακινητοποιημένο θα παραμείνει το μετρό.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Λάθη στον πλοίαρχο αποδίδει η διαχειρίστρια εταιρεία του Costa Concordia


Λάθη στον πλοίαρχο αποδίδει η διαχειρίστρια εταιρεία του Costa Concordia που ναυάγησε στην Τοσκάνη της Ιταλίας. «Φαίνεται πως ο καπετάνιος έκανε λάθος εκτιμήσεις και αυτό είχε τραγικές συνέπειες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Costa Crociere, επισημαίνοντας πως «η πορεία που ακολουθούσε το πλοίο ήταν πολύ κοντά στην ακτογραμμή». Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, πως ο πλοίαρχος δεν τήρησε τις διαδικασίες που έχει υιοθετήσει η εταιρεία για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, οι οποίες «σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν τα διεθνή πρότυπα».

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Κλείνει και... η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών;

 

Η «λαίλαπα» της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της χώρας συνεχίζεται, έχοντας αυτή τη φορά στο «στόχαστρο», την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών. Σύμφωνα με πληροφορίες

ΒΙΝΤΕΟ: Η «κηδεία» της Ελλάδος στα Σκόπια – Έκαψαν την ελληνική σημαία [φωτο]

 

ΒΙΝΤΕΟ: Η «κηδεία» της Ελλάδος στα Σκόπια – Έκαψαν την ελληνική σημαία [φωτο]Το υπερεθνικιστικό καθεστώς του Γκρούεφσκι, έπεισε τους γείτονες, ότι για όλα φταίει η Ελλάδα. Δηλητηριάζει κάθε μέρα την κοινή γνώμη της χώρας του που βρίσκεται πλέον στα όρια της γενικής παράνοιας και καταφεύγει σε γραφικές, ακραίες ενέργειες, όπως η παρακάτω:

ΦΩΤΟ: Αυτή είναι η δασκάλα του σεξ στο Facebook

ΦΩΤΟ: Αυτή είναι η δασκάλα του σεξ στο FacebookΦωτογραφία της 22χρονης δασκάλας από την Κρήτη που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων μαθητών και συγκεκριμένα με ένα 15χρονο που καταγγέλθηκε από την μητέρα του και έγινε αιτία της ποινικής της δίωξης δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.

Αυτός είναι ο λόγος που η Ισλανδία δεν είναι στις ειδήσεις [ΔΙΑΒΑΣΤΕ]

 

Αυτός είναι ο λόγος που η Ισλανδία δεν είναι στις ειδήσεις [ΔΙΑΒΑΣΤΕ]Η ιστορία ή οποία αποκαλύφθηκε από ένα ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό για την συνεχιζόμενη επανάσταση στην Ισλανδία είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το πόσο λίγο τα δικά μας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας ενημερώνουν πραγματικά ή όχι για τα γεγονότα στον κόσμο. Το 2008, κατά την έναρξη της «κρίσης», η Ισλανδία κυριολεκτικά πτώχευσε. Από τότε αυτό το ελάχιστα γνωστό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «έχει χαθεί από τα ραντάρ της ενημέρωσης».

Πύργος: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο . . . ξέμεινε στην πλατεία

Πύργος: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο . . . ξέμεινε στην πλατεία

Πηγή

ilialive.gr
Μπορεί στον Πύργο να μην υπήρξε πλούσιος στολισμός για τα Χριστούγεννα, αλλά σίγουρα είναι ο πιο παρατεταμένος... μετά τις γιορτές. Κανείς δεν ξέρει γιατί έχουν ξεχάσει στο δήμο
το δέντρο καταμεσής της πλατείας, ενώ σε λίγο ανοίγει το Τριώδιο... Παράπονα μας μετέφεραν αναγνώστες του ilialive.gr θέτοντας διάφορα ερωτήματα "θα το αφήσουν στολισμό και για το Πάσχα" ή "ας το πάρουν για θα πάμε για καυσόξυλα χειμωνιάτικα εκεί που έφτασε το πετρέλαιο"...
Μάλλον ο δήμος το άφησε για να εμπεδώσουμε το εορταστικό κλίμα που δεν υπήρξε ή για να βοηθήσει το κλίμα των εκπτώσεων...

Δικογραφίες: Ακριβές στην Αμαλιάδα - Δωρεάν στον Πύργο

Δικογραφίες: Ακριβές στην Αμαλιάδα - Δωρεάν στον Πύργο

Κατηγορία

Κοινωνία

Πηγή

ionionfm.gr
«Η εισαγγελία Αμαλιάδας και Πύργου δυσκολεύει τους δικηγόρους, καθώς τους αναγκάζει να πληρώνουν παράβολο 60 ευρώ για να λαμβάνουν την δικογραφία πριν από μια δίκη»,

Ηλεία: Ψυχρή εισβολή στο νομό - Μεγάλοι οι κίνδυνοι από τον παγετό!

Ηλεία: Ψυχρή εισβολή στο νομό - Μεγάλοι οι κίνδυνοι από τον παγετό!
 
 
Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου. Στις ορεινές περιοχές το
θερμόμετρο κυμαίνεται στους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία θα πέσει από το βράδυ της Κυριακής σε τιμές με αρνητικό πρόσημο. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, στα επιρρεπή στο φαινόμενο του παγετού σημεία (π.χ.γεφύρια).

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Οι πολυμήχανοι κινέζοι σκαρφίζονται τα πάντα

Οι πολυμήχανοι κινέζοι σκαρφίζονται τα πάντα

efevreseis

Ο εφευρέτης Tao Xiangli κατασκεύασε μόνος του ένα υποβρύχιο και το δοκίμασε σε μια λίμνη στα περίχωρα του Πεκίνου. Το χειροποίητο υποβρύχιο είναι ένα πλήρες μηχάνημα με περισκόπιο, δεξαμενές για έλεγχο βάθους, ηλεκτρικές μηχανές, μανόμετρο, και δύο προπέλλες όλα φτιαγμένα από παλιά βαρέλια πετρελαίου και και εργαλεία που είχε αγοράσει από δεύτερο χέρι!
Του πήρε δύο χρόνια να το κατασκευάσει και να κάνει τους πλήρη ελέγχους και του κόστισε περίπου 4.400 δολλάρια.

efevreseis2
Από την άλλη έχουμε τον Wu Yulu ο οποίος κατασκεύασε μια χειράμαξα η οποία κινείται μόνη της από ένα ρομπότ που έχει τοποθετήσει στο μπροστινό μέρος! Είναι η πιο πρόσφατη και μεγαλύτερη κατασκευή του Wu ο οποίος φτιάχνει ρομπότ για χόμπι από το 1986 με καλώδια, μέταλλα, βίδες και καρφιά τα οποία βρίσκει σε περιοχές σκουπιδιών

Γάλα γαϊδούρας με 100 ευρώ το λίτρο!

Γάλα γαϊδούρας με 100 ευρώ το λίτρο

onos
Στην ελληνική παράδοση ο γάιδαρος είναι ένα ζώο συνυφασμένο με την ταπεινή καταγωγή. Διεθνώς όμως το γάλα της γαϊδούρας είναι ένα πολύ ακριβό προϊόν, που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς και καλλωπιστικούς σκοπούς ήδη από την αρχαιότητα.
Σύμφωνα με τον θρύλο, προκειμένου η βασίλισσα Κλεοπάτρα να απολαμβάνει το καθημερινό λουτρό της και να διατηρήσει την επιδερμίδα της σε τέλεια κατάσταση, αρμέγονταν πάνω από 700 γαϊδούρες, ενώ και ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος πρότεινε το ίδιο προϊόν σαν αντίδοτο για τις δηλητηριάσεις.

«Το γάλα γαϊδούρας θεωρείται ιδανικό για την αντιμετώπιση δερματολογικών παθήσεων όπως η ξηροδερμία και η ψωρίαση» λέει στο «Βήμα» η κυρία Αικατερίνη Ετουάν, από τη Γαλλία, που ζει στη χώρα μας εδώ και 23 χρόνια και από το 2008 εισάγει καλλυντικά με βάση το συγκεκριμένο προϊόν. Η ίδια ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το γαϊδουρινό γάλα μέσω μιας βελγικής κτηνοτροφικής μονάδας, που ήταν η πρώτη η οποία δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στον συγκεκριμένο τομέα. « Πήγα στη συγκεκριμένη φάρμα, δοκίμασα το γάλα, ενημερώθηκα για τα καλλυντικά που φτιάχνονται με βάση αυτό και αποφάσισα να τα εισαγάγω στην Ελλάδα » τονίζει. « Προτού ασχοληθώ επιχειρηματικά είχαδοκιμάσει η ίδια τα προϊόντα και είχα μείνει πολύ ευχαριστημένη. Το ίδιο μπορώ να πω και για τους τωρινούς πελάτες μου. Παρά τη σχετικά υψηλή τιμή τους και την κακή οικονομική περίοδο που διανύουμε, όσοι πελάτες δοκίμασαν μια φορά τα καλλυντικά αυτά συνεχίζουν να τα προτιμούν » υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η σύσταση του γαϊδουρινού γάλακτος πλησιάζει πολύ εκείνη του μητρικού. « Από τα διαθέσιμα στοιχεία για τη χημική σύνθεσή του και τις αναλύσεις που εμείς έχουμε πραγματοποιήσει προκύπτει ότι είναι σχετικά φτωχό σε ολικά στερεά (8% έως 10%) και πρωτεΐνες (1,5 έως 1,8%) ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη (6% έως 7%). Η λιποπεριεκτικότητά του κυμαίνεται από 0,28% έως 1,82% και εξαρτάται από την εποχή του έτους» σημειώνει ο αναπληρωτής καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ κ. Γιώργος Αρσένος . Στην ελληνική ύπαιθρο το γαϊδουρινό γάλα είναι πάντως ένα προϊόν γνωστό από δεκαετίες. « Οσοι το απόλαυσαν σαν μικρά παιδιά μού το ζητάνε ακόμα. Στα χωριά το έδιναν σε παιδιά με κοκίτη,αλλεργίες ή και δερματικές ασθένειες» δηλώνει ο κ. Νίκος Μπουκουβάλας , που εκτρέφει 40 γαϊδούρια στην περιοχή της Εδεσσας.

Λόγω της δυσκολίας που υπάρχει στην παραγωγή του όμως το γαϊδουρινό γάλα είναι ακριβό ως προϊόν. Στις φάρμες που το πωλούν στο εξωτερικό σε Βέλγιο, Γαλλία και Ιταλία η τιμή του κυμαίνεται από 30 έως 100 ευρώ το λίτρο. « Σκεφτείτε ότι μια γαϊδούρα τρώει περίπου όσο μια αγελάδα και παράγει 1 με 1,5 λίτρα γάλα την ημέρα, τριάντα φορές λιγότερο από μια αγελάδα» λέει ο παραγωγός κ. Διογένης Παπλιάκας από τη Νιγρίτα Σερρών, που εκτρέφει πάνω από 50 όνους.

Είναι ακριβώς αυτές οι υψηλές τιμές πώλησης του γαϊδουρινού γάλακτος που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο προϊόν ανάμεσα στους έλληνες κτηνοτρόφους. « Οσοι δείχνουν ενδιαφέρον στην Ελλάδα για την ονοτροφία έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στα οικονομικά οφέλη των εκτροφών που την τελευταία δεκαετία δημιουργήθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλες οι σχετικές μονάδες που έγιναν στο εξωτερικό βασίστηκαν αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην ευρηματικότητα των δημιουργών τους. Από ό,τι γνωρίζω, δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ή κρατική επιδότηση για την ονοτροφία» υπογραμμίζει ο κύριος Αρσένος.

Για όσους θεωρούν ότι τα συμπαθή τετράποδα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε.... χήνες που κάνουν τα χρυσά αβγά, έρχεται η πραγματικότητα να τους διαψεύσει: « Κατά καιρούς δημοσιεύονται διάφορα ρεπορτάζ που μιλούν για μεγάλα κέρδη από το γαϊδουρινό γάλα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται προσδοκίες από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το θέμα. Κανένας από τους ούτε δέκα κτηνοτρόφους που ασχολούμαστε με την ονοτροφία στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να πουλήσει το γάλα του, πέρα από μικροποσότητες που δίνουμε στον κοινωνικό μας περίγυρο» ε πισημαίνει ο κ. Μπουκουβάλας. Πέρα από την έλλειψη ενδιαφέροντος οι έλληνες ονοτρόφοι έχουν να αντιμετωπίσουν και την ανεπαρκή εγχώρια τεχνογνωσία. «Από μια εταιρεία καλλυντικών του εξωτερικού μού είχαν ζητήσει γάλα σε σκόνη. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχει εργαστήριο που να κάνει αυτή τη δουλειά», προσθέτει ο κ. Παπλιάκας.

Κάποιοι φαίνεται να έχουν ήδη χάσει τις ελπίδες τους. «Ασχολούμαι εδώ και τρία χρόνια χωρίς αποτέλεσμα και σκέφτομαι να τα παρατήσω» δηλώνει ο ονοτρόφος από την Καρδίτσα, κ. Παναγιώτης Παπαποστόλου. « Είναι κρίμα το κράτος να μην ενδιαφέρεται για ένα προϊόν ελληνικό, που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας» καταλήγει.

Πηγή "tovima.gr

Γεννήθηκε μωρό με άγνωστο... φύλο!

paidiagnwsto
Απροσδιόριστο είναι το φύλο ενός μωρού που γεννήθηκε στην περιοχή Gusarsky του Αζερμπαϊτζάν, με τους γιατρούς να μην μπορούν να πουν αν το παιδί είναι αγόρι ή κορίτσι, σύμφωνα με την

Αλλάζουν φύλο σε 11χρονο αγοράκι


Οικογένεια ομόφυλων γυναικών προχωρά σε θεραπεία ορμονών για να αλλάξει φύλο ο μικρός τους γιος και να γίνει κορίτσι. Η ασυνήθιστη ιστορία έρχεται από την Καλιφόρνια της Αμερικής και αφορά στον μικρό Thomas, ο οποίος σύμφωνα με τους γονείς του ήθελε από τη στιγμή που γεννήθηκε να είναι κορίτσι

Πόσο μας τρόμαξε το Παρασκευή και 13 (bonus 4 σκηνές που μας τρομάζουν ακόμα)


Παρασκευή και 13 σήμερα και το cosmo.gr δεν θα μπορούσε να μην μνημονεύσει την ομώνυμη ταινία που μεγάλωσε (και τρόμαξε) γενιές και γενιές.
Όταν κάθισα να (ξανα)δω το "Παρασκευή και 13" ήμουν σίγουρη πως θα βαρεθώ αφόρητα.
Και όντως μέχρι να τελειώσει η ταινία πρέπει να την σταμάτησα πάνω από 20 φορές είτε για να τσεκάρω τα mail μου (προκειμένου να ξεφύγω για λίγο από την αργόσυρτη ροή της ταινίας, μέχρι και δουλειά θα έκανα!), είτε για να ελέγξω μήπως επισημάνθηκα σε καμιά φωτογραφία στο facebook (είναι σημαντικός λόγος), είτε για να γεμίσω για 100η φορά το ποτήρι μου με νερό.
Κοινώς έβρισκα συνέχεια δικαιολογίες που θα με αποσπούσαν από την ταινία που είχα μπροστά μου και έπρεπε να παρακολουθήσω.
Συναίσθημα απολύτως δικαιολογημένο, αν σκεφτείς πως η συγκεκριμένη ταινία, κυκλοφόρησε το 1980, δηλαδή προτού καν γεννηθώ.
Η γενική ατμόσφαιρα, οι συμπεριφορές των πρωταγωνιστών, ο τρόπος σκηνοθεσίας, ακόμα και το soundtrack θα μπορούσαν να θεωρηθούν, λίγο πολύ, ξεπερασμένα.
Ένα θα πω όμως. Έχω δει άπειρα θρίλερ, παλιά και νέα, σειρές και εκπομπές τρόμου, έχω διαβάσει αντίστοιχα βιβλία, γενικά πλέον δεν είμαι άνθρωπος που φοβάται εύκολα.
Και όμως το "Παρασκευή και 13", προτού να ολοκληρώσει τον κύκλο του στο dvd player και στη ζωή μου, κατάφερε να με τρομάξει.
Αξιοποιώντας ένα είδος τρόμου, όχι βεβιασμένου, όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακού, αλλά που βασίζεται στην ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, ενίοτε επιτηδευμένη.
Ενός τρόμου που στηρίχτηκε στις φοβίες και αγωνίες του ψυχισμού μιας κοινωνίας που έζησε τον πουριτανισμό, έζησε τη σεξουαλική απελευθέρωση και δεν ήξερε με τι πλέον να τρομάξει.
Ο αηδιαστικός θάνατος του, νεαρού τότε, Kevin Bacon, αμέσως μετά από τις ερωτικές περιπτύξεις του με μια συνομήλική του ομαδάρχη στην "camp blood", ίσως επανέφερε στο μυαλό των θεατών προβληματισμούς που θα έπρεπε να είχαν θαφτεί αιώνες πριν.


Η ανωριμότητα των ειδικών εφέ είναι εμφανής σε ολόκληρη την ταινία, αν και μερικές σκηνές θανάτου, είναι ανατριχιαστικά ρεαλιστικές. Ακόμα και ο τρόπος που πέφτει η βροχή, φαίνεται ψεύτικος.
Όσο για τα κλισέ, υπάρχουν άφθονα στην ταινία, όπως το αμάξι που χαλάει στη μέση του πουθενά, την ώρα που ο δολοφόνος κόβει τις βόλτες του στην περιοχή. Αν το καλοσκεφτείς όμως, τα κλισέ ξεκίνησαν από αυτή εδώ την ταινία.


Οι κινήσεις της κάμερας, είναι ίδιες με τις κινήσεις του δολοφόνου, οπότε δεν μπορείς να είσαι τελείως σίγουρος αν είναι απλά ενά κοντινό στην πλάτη του ήρωα, ή το πλησίασμα για να χωθεί το μαχαίρι! Τα πτώματα δε, πετάγονται από παντού σαν σπασμένα και χαλασμένα τμήματα του σκηνικού.


Στο τέλος, εκεί που νομίζεις πως όλα τέλειωσαν, το "Παρασκεύη και 13" έρχεται να σε διαψεύσει και να προετοιμάσει το δρόμο για περαιτέρω τρόμους...


Οι ημέρες τρόμου μετά την Παρασκευή (και 13)
Το "Παρασκευή και 13" έγραψε τη δική του ιστορία, ενώ προετοίμασε και το δρόμο για την έλευση των "εφηβικών ταινιών τρόμου."
Είδος, που έχει ξεφτίσει, που αναπαράγει συνεχώς τον εαυτό του με άπειρα sequels, όπως το franchise του "Scream" και του "Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι", αλλά και με remakes, όπως και το πρόσφατο (2009) της εν λόγω ταινίας.
Αν και είχαν προηγηθεί ταινίες όπως το "Black Christmas", που θεωρείται η πρώτη ταινία slasher και φυσικά το "Halloween", ο John Carpenter πρόλαβε τον Sean S. Cunningham μόλις για δύο χρόνια, το "Παρασκευή και 13" απέδειξε πως οι φριχτοί και βίαιοι θάνατοι εφήβων έχουν μεγάλη επιτυχία.
Ακολούθησε το "Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες", που πρόσθεσε και την μεταφυσική χροιά, και η νέα κινηματογραφική μόδα ήταν δεδομένη.
Η κληρονομιά που άφησαν οι ταινίες αυτές στις πιο σύγχρονες απόπειρες, καθρεφτίζεται ολοκάθαρα στην αρχική σκηνή του "Scream" (προφανώς οι σεναριογράφοι θα ήθελαν να αποτίσουν και ένα μικρό φόρο τιμής.)
Μετά τις αναφορές στο "Halloween" και τον "Εφιάλτη στο δρόμο με τις Λεύκες", μια τρομοκρατημένη Drew Barrymore δέχεται να παίξει το παιχνίδι του stalker της, προκειμένου να σώσει τη ζωή του φίλου της.
Η ερώτηση που της θέτει ο ghostface αφορά τον δολοφόνο του πρώτου "Παρασκευή και 13", ενώ θα μπέρδευε ακόμα και τους πιο ψαγμένους κινηματογραφόφιλους.
Πρέπει να δεις το "Παρασκευή και 13", όχι για να τρομάξεις αλλά για να κατανοήσεις την εξέλιξη του ανθρώπινου φόβου...

Αλογόμυγα με εντυπωσιακά οπίσθια παίρνει το όνομα της Μπιγιονσέ

Αλογόμυγα με εντυπωσιακά οπίσθια παίρνει το όνομα της Μπιγιονσέ



Όπως συμβαίνει και με την Μπιγιονσέ, τα οπίσθια της σπάνιας μύγας τραβούν αμέσως την προσοχή
Όπως συμβαίνει και με την Μπιγιονσέ, τα οπίσθια της σπάνιας μύγας τραβούν αμέσως την προσοχή (Φωτογραφία: CSIRO )

Tattoo που αποκαλύπτονται μόνο με λάμπες UV

Τα UV tattoos ή blacklight tattoos είναι τατουάζ που γίνονται με ένα ιδικό μελάνι που είναι ορατό μόνο όταν εκτεθεί σε υπεριώδες φως.

Η Ευρώπη έβαλε την Ελλάδα στο eBay!

Η Ευρώπη έβαλε την Ελλάδα στο eBay!
Το πάνελ στο τελευταίο επεισόδιο των Σίμσονς συζητά για την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Θα ανακηρυχθε ί σίγουρα ο κλέφτης της χρονιάς!!


χρονιας, κλεφτης, ανακηρυχθε, τυποςΑυτό το βίντεο, σίγουρα θα είναι ένα από τα TOP 5 στο τέλος της χρονιάς...!!


Βλέπετε να κρατάει κάτι ο τύπος στη φωτογραφία;